när kocken maria är i farten...
..då blir det bara 5stjärnigt och supergott. Garanterat! Tänkte att jag faktiskt skulle dela med mej av ett recept... Lyssna nu Aniela för det här är svinenkelt! Och så himla gott. Kan vara min favoriträtt här. Haha. Tyvärr har jag inte varit så pedagogisk så jag tagit bilder på alla moment, men ni kan nog tänka er...;)
SÅ. Man börjar med att hälla olja i stekpanna och steka lite gul lök. Efter att den stekts lite häller man i lite frysta wokgrönsaker. När de mjuknat lite så ska man ha i sojasås. MYCKET. Det är himlans gott.
Medan wokgrönsakerna steks så lägger man i en halv deciliter couscous i en djup skål. Man kokar upp vatten i vattenkokaren och häller på det varma vattnet (också en halv deciliter, lika mycket som couscousen) över couscousen. Lägg på en tallrik som lock över så vattnet sjunker in. När det har stått så i nån minut borde wokgrönsakerna vara klara. Då lyfter man på den lilla tallriken och lägger i grönsakerna osså på med locket igen, så det håller värmen.
Därefter steker man ett ägg i den nu lediga stekpannan som är perfekt uppvärmd, kan tänkas att det behövs lite mer olja. När ägget är stekt lägger man det i tallriken, pressar en vitlöksklyfta över allt och lägger i en avokado, som man har tagit ur skalet med sked i bitar, och lite keso på det. Man ska salta lite på ägget också. Får inte glömmas. Och sen har du en måltid som heter duga. Jag brukar blanda ihop allt, vilket gör att det ser inte så aptitligt ut, men annars får man inte med allt i munnen ju...Och det är lite det som är meningen. Bon apetite!!

SÅ. Man börjar med att hälla olja i stekpanna och steka lite gul lök. Efter att den stekts lite häller man i lite frysta wokgrönsaker. När de mjuknat lite så ska man ha i sojasås. MYCKET. Det är himlans gott.
Medan wokgrönsakerna steks så lägger man i en halv deciliter couscous i en djup skål. Man kokar upp vatten i vattenkokaren och häller på det varma vattnet (också en halv deciliter, lika mycket som couscousen) över couscousen. Lägg på en tallrik som lock över så vattnet sjunker in. När det har stått så i nån minut borde wokgrönsakerna vara klara. Då lyfter man på den lilla tallriken och lägger i grönsakerna osså på med locket igen, så det håller värmen.
Därefter steker man ett ägg i den nu lediga stekpannan som är perfekt uppvärmd, kan tänkas att det behövs lite mer olja. När ägget är stekt lägger man det i tallriken, pressar en vitlöksklyfta över allt och lägger i en avokado, som man har tagit ur skalet med sked i bitar, och lite keso på det. Man ska salta lite på ägget också. Får inte glömmas. Och sen har du en måltid som heter duga. Jag brukar blanda ihop allt, vilket gör att det ser inte så aptitligt ut, men annars får man inte med allt i munnen ju...Och det är lite det som är meningen. Bon apetite!!

Kommentarer
Postat av: annelie
Antar att det smakar bätter än vad det ser ut. Men jag måste säga att det låter bra, wokgrönsaker, couscous och avokado..can't go wrong!
Trackback